DSpace О системе DSpace
 

DSpace - репозиторий ХГУ НУА >
Наукові статті >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nua.kharkov.ua:8080/jspui/handle/123456789/1843

Название: Моделювання оптимального інвестиційного портфелю недержавного пенсійного фонду
Авторы: Решетняк, Елена Ивановна
Ключевые слова: инвестиции
ценные бумаги
инвестиционный портфель
оптимальний інвестиційний портфель
ризик цінних паперів
структура портфеля
Дата публикации: 2016
Библиографическое описание: Решетняк О. І. Моделювання оптимального інвестиційного портфелю недержавного пенсійного фонду / Решетняк О.І. // Бізнес Інформ. – 2016. – № 11. – С. 105–110.
Краткий осмотр (реферат): Метою статті є розробка рекомендацій, спрямованих на формування оптимального інвестиційного портфеля недержавного пенсійного фонду відповідно до критерію мінімального рівня ризику, визначеного на основі інструментарію теорії нечітких множин. Запропоновано метод оцінки ризику інвестування в цінні папері, що враховує тільки лівосторонній ризик на підставі нечітких множин, і моделі для цього розрахунку. Знахо¬дження оптимальної структури інвестиційного портфеля рекомендується звести до вирішення математичної задачі лінійного програмування, де функцією цілі буде виступати мінімізація ризику портфеля залежно від його структури та системи заданих обмежень відповідно до встанов¬лених для портфеля недержавного пенсійного фонду напрямків інвестиційних вкладень. Запропонована модель характеризується тим, що об¬меження складають законодавчо встановлені види фінансових інструментів і наявність ліміту інвестування, а цільова функція мінімізує рівень ризику, визначений на основі нечітких множин.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nua.kharkov.ua:8080/jspui/handle/123456789/1843
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
business-inform-2016-11_0-pages-105_110.pdf803,27 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь