DSpace О системе DSpace
 

DSpace - репозиторий ХГУ НУА >
Автореферати дисертацій >
Автореферати дисертацій >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nua.kharkov.ua:8080/jspui/handle/123456789/2137

Название: Вища школа як чинник формування громадянської ідентичності студентів у сучасній Україні
Авторы: Кречетова, Вера Альбертовна
Ключевые слова: ідентичність
громадянська ідентичність
вища школа
формування громадянської ідентичності
студентство
identity
civil identity
higher school
formation of civil identity
studentship
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Кречетова В. А. Вища школа як чинник формування громадянської ідентичності студентів у сучасній Україні : автореф. дис. ... канд. соціол. наук : 22.00.04. –– Харків, 2018. – 23 с.
Краткий осмотр (реферат): Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата соціологічних наук за спеціальністю 22.00.04 – спеціальні та галузеві соціології. – Класичний приватний університет, Запоріжжя, 2018. У дисертації розглянуто сутність громадянської ідентичності, проведено аналіз існуючих методологічних підходів до його дослідження; на основі емпіричних даних здійснено вимір громадянської ідентичності студентів в Україні та запропоновано модель її формування в ЗВО. Надано авторське визначення громадянської ідентичності як усвідомленості формально зафіксованої приналежності індивіда до спільноти громадян певної держави, що має для нього значущий зміст, а також зумовлює його актуальні чи потенційні громадянські практики. Розглянуті фактори макро-, мезо- та мікрорівнів впливу на формування громадянської ідентичності студентів в Україні; доведено, що освіта діє на мезо та мікрорівнях. Виявлено низку суперечностей у свідомості студентів щодо їх громадянської ідентичності. На основі ключових принципів (багаторівневість; фасилітаційність; активність; взаємозумовленість; конструктивність; безперервність) розроблено авторську модель формування громадянської ідентичності студентів, що включає чотири етапи: змістовно-статичний; формально-статичний; формально-динамічний; змістовно-динамічний.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nua.kharkov.ua:8080/jspui/handle/123456789/2137
Располагается в коллекциях:Автореферати дисертацій

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Кречетова_автореф.pdf310,18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь